Grillad krabbkaka med sallad och limeyoghurt

4

Du behöver

  • 200 g fiskfärs
  • 200 g krabbkött
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 st ägg
  • 1 tsk finhackad chili
  • 1 st finhackad gul lök
  • 2 st pressade vitlöksklyftor
  • 1 st riven morot
  • 1 st riven fänkål
  • dill, persilja eller koriander
  • valfri sallad
  • Dressing:
  • 2 dl yoghurt
  • 2 st limefrukter, skal och saft
  • salt, peppar
  • 3 msk olivolja

Gör så här

  1. Blanda fiskfärs med krabbkött, grädde, ägg, chili, lök, vitlök, morot, fänkål och kryddor. Bred ut färsen på ett bakplåtspapper i en långpanna. Tillaga i mitten av ugnen i 175°C, ca 15 minuter.
  2. Låt kallna och skär fyrkantiga bitar. Grilla ev bitarna i grillpanna. Skölj salladen. Blanda dressingen och häll den över salladen. Servera till fisken.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept