Saltimbocca på fläskfilé

4

Du behöver

  • 500 g fläskfilé
  • 2 msk vitt matlagningsvin
  • salviablad
  • 100 g lufttorkad skinka, Prosciutto
  • 1 st squash
  • 1 st rödlök
  • 2 st tomater
  • 1 st vitlöksklyfta
  • smör och olivolja till stekning
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Putsa filén och skär den i drygt centimetertjocka skivor. Bulta skivorna tunna med knytnäven, salta och peppra. Lägg ett salviablad och en bit skinka på varje köttskiva. Rulla ihop och fäst med tandpetare.
  2. Hetta upp smör och olja i en stekpanna. Bryn ruladerna runt om på medelstark värme 4-5 minuter. Häll på vinet och låt eftersteka några minuter. Tag eventuellt bort tandpetarna innan servering.
  3. Fräs upp den skurna squashen i lite olja i en panna. Lägg i den hackade rödlöken efter ett par minuter. Pressa sedan i vitlöken och lägg sist i de skivade tomaterna.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept