Rabarber "Konserv"

Du behöver

  • l grädde
  • l lätt youghurt
  • 1 vaniljstång
  • 100 g socker
  • 3 blad gelatin
  • 3 skivor sockerkaka
  • 500 g Glasrabarber, skalade
  • 3 dl vitt vin
  • 200 g socker

Gör så här

  1. Börja med vaniljpuddingen:
  2. Blötlägg gelatinet i kallt vatten, koka upp grädden och socker med "delad på längden" vaniljstång.
  3. Krama ur gelatin och rör ner i grädden. Vänd ner yoghurt.
  4. Häll upp på knäpplocksburkar, Skär sockerkakan i fyra bitar som läggs i puddingen, låt stelna i kyl.
  5. Skär den skalade rabarbern i cm stora bitar. Koka upp socker och vin, tillsätt rabarbern. Lägg på lock och låt rabarbern sakta bli mjuk. Låt svalna. Fyll burkarna med rabarberkompotten.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept