Pavlova

2h 35 min
4
Pavlova
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Från Nyhetsmorgon

Pavlova är en dessert som uppkallats efter den ryska ballerinan Anna Pavlova (1881-1931) och består av marängbaserad botten och frukt eller bär.

13 juli 2011
Visa mer
2h 35 min
4

Du behöver

  • 2 dl äggvita
  • 4,5 dl socker
  • 2 msk maizena
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 2 tsk vaniljsocker

Fyllning och dekoration:

  • 3 dl vispgrädde
  • bär och frukt efter tycke och smak

Gör så här

  1. Maräng: Sätt ugnen på 135 grader. Se till att äggvitan är rumstempererad och absolut ren från gula. Vispa den till hårt skum genom att tillsätta sockret lite i taget. Använd elvisp och vispa 15-20 minuter. Vispa kraftigt och länge.
  2. Vänd mot slutet ned maizena, bakpulver och vaniljsocker (var försiktig, skada inte volymen). Blanda till sist ner vinägern.
  3. Klicka ut marängmassan till en tallriks storlek och sätt in i ugnen. Ändra ugnsvärmen efter 30 minuter till 100 grader och baka marängen ytterligare 1.5 timme.
  4. Dela marängen i en topp och en botten. Den ska vara seg inuti. Den går lätt sönder, men det gör ingenting.
  5. Skala och skiva frukterna. Vispa grädden. Lägg grädde och frukt på marängbottnen och täck med toppen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept