Pavlova

4

Du behöver

  • 2 dl äggvita
  • 4,5 dl socker
  • 2 msk maizena
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 2 tsk vanillinsocker

Fyllning och dekoration:

  • 3 dl vispgrädde
  • bär och frukt efter tycke och smak

Gör så här

  1. Maräng: Vispa den absolut rena och rumstempererade äggvitan till hårt skum genom att tillsätta sockret lite i taget. Använd elvisp och vispa 15-20 minuter. Vispa kraftigt och länge. Vänd mot slutet ned maizena, bakpulver och vanillinsocker. Men försiktigt, skada inte volymen. Blanda till sist ned vinägern.
  2. Klicka ut marängmassan till en tallriks storlek och sätt in i ugn, 135 grader. Ändra ugnsvärmen efter 30 minuter till 100 grader och baka marängen ytterligare 1 1/2 timme.
  3. Dela marängen i en topp och botten. Den ska vara seg inuti. Den går lätt sönder, men det gör ingenting. Skala och skiva frukterna. Lägg grädde och frukt på marängbotten och täck med toppen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept