Indisk rotfruktscurry

4

Du behöver

  • 1 kg blandade rotfrukter
  • 1 msk indisk currypasta
  • 4 st tomater
  • 3 st rödlökar
  • 7 dl grönsaksbuljong
  • 3 dl vitt vin
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk tomatpuré
  • salt och peppar
  • 1 knippa färsk koriander
  • 1 knippa färsk mynta
  • 2 dl matlagningsyoghurt

Gör så här

  1. Skala rotfrukterna och dela i centimeterstora tärningar. Skär tomaterna i bitar. Finhacka rödlöken. Svetta löken i olivolja, tillsätt currypasta, tomatpuré och vitt vin. Låt sjuda, späd efter hand med buljong i cirka 20 minuter. Tillsätt tomaterna i slutet samt salta och peppra. Grovhacka koriander och mynta. Strö örterna över curryn. Servera med yoghurt.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept