Melkers curryfisk

25 min
4
Melkers curryfisk
Foto: Jenny Grimsgård
25 min
4

Du behöver

  • 600 g vit fisk
  • 1 tsk smör
  • salt och peppar
  • 1 st äpple, strimlat

Till currysåsen

  • 2 st gula lökar, finhackade
  • 1 msk smör
  • 2 tsk curry
  • 1 dl vitt vin
  • 1 dl öl
  • 1 dl grädde
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smörj en ugnsfast fom med smör. Lägg i fisken. Salta och peppra.
  3. Bara fisken 8-10 minuter i ugnen. Spara spadet från fisken till currysåsen.
  4. Fräs currysåsens lök i smör i en stekgryta utan att den tar färg.
  5. Tillsätt curry och stek vidare i 1 minut.
  6. Tillsätt övriga ingredienser förutom äpplet samt spadet från fiskformen. Koka ihop såsen något.
  7. Mixa såsen med en stavmixer.
  8. Häll currysåsen över fisken i formen. Toppa med det strimlade äpplet.
  9. Servera pressad potatis till.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept