Melker Anderssons blåbärsstrutar

85 min
4
Från Nyhetsmorgon

Ett alternativ till glasstrutar - Melker Anderssons strutar med blåbärsgrädde.

Tips:
Köp silpatduk istället för bakplåtspapper! Finns i köksaffäären.

8 september 2013
Visa mer
85 min
4

Du behöver

Strutar

  • 3 st äggvitor
  • 1 dl florsocker
  • 1 dl mjöl
  • 1 dl smält smör

Blåbärsgrädde

  • 0,5 l blåbär, nyplockade
  • 3 msk socker
  • 0,5 l vispgrädde
  • florsocker till garnering

Gör så här

  1. Blanda ihop ingredienserna till strutarna och ställ kallt i kylen 1 timme.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Sockra blåbären i en bunke så att de börjar vätska sig.
  4. Vispa grädden lätt och blanda försiktigt med blå bären.
  5. Klipp ut en cirkel i kartong, cirka 12 cm.
  6. Lägg en silpatduk på en plåt och lägg sedan på strutmallen.
  7. Ta en stekspade och bred ut strutsmeten i ett tunt lager över strutmallen och upprepa så att du har fyra rundlar.
  8. Baka i ugn cirka 5 minuter, tills de får färg.
  9. Ta ur strutrundlarna ur ugnen. Det gäller att vara snabb eftersom de stelnar fort. Forma strutar och ställ i snapsglas.
  10. Fyll strutarna med blåbärsgrädden, toppa med några färska blåbär och strö över lite florsocker.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept