Confit på rödingsfilé

Confit på rödingsfilé med friterad schalottenlök och krasse. Vårens primörer och ramslöksdressing som tillbehör.

Se fler recept från

Nyhetsmorgon


16 mars 2012

Du behöver

  • 4 st rödingsfiléer
  • 6 st morötter varav 2 gula, 2 vita och 2 orange
  • 4 st gulbetor
  • 4 st minirättika
  • 1 st bananschalottenlök
  • 10 st spritärtsskidor
  • 30 g ramslök
  • 2 dl extrajungfruolja
  • Chizokrasse
  • smörgåskrasse
  • olja till fritering
  • sherryvinäger
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Salta peppra rödingsfiléerna lägg ihop de 2 och 2, linda sedan in i plastfilm och kör i ugn på 65 grader c:a 15 min. ta ut fisken och låt vila i 3 min.
  2. Skala och skär schalottenlöken i små tärningar, fritera sedan den i 160 graders olja gyllenbrun.
  3. Skala och hyvla mötterna i 1/2cm halvmånar, blanchera de sedan i saltat vatten och kyl ned.
  4. Koka gulbetorna i saltat vatten till de är färdiga, skala de varma och skär de i klyftor .
  5. Plocka spritärtorna ur skidorna, blanchera de i saltat vatten endast 1 minut, plocka de sedan ur skalet.
  6. Skala och koka minirättikan i saltat vatten, skär den sedan i slantar Mixa ramslöken med 1 dl extrajungfruolja tills den är helt slät.
  7. Blanda sedan i ytterilgare 2 msk extrajungfruolja och 2msk sherryvinäger.
  8. Stek ihop alla grönsaker med rest extrajungfruolja, salt och peppar.
  9. Skär fiskfiléerna i 2 bitar, strö över schalottenlök och krasse över fiskfiléerna.
  10. Lägg upp grönsakerna på tallrikar, därefter fisken och avsluta med att ringla ramslöksdressing runt om.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept