Confit på rödingsfilé

Confit på rödingsfilé med friterad schalottenlök och krasse. Vårens primörer och ramslöksdressing som tillbehör.

Se fler recept från

Nyhetsmorgon


16 mars 2012
Visa mer

Du behöver

  • 4 st rödingsfiléer
  • 6 st morötter varav 2 gula, 2 vita och 2 orange
  • 4 st gulbetor
  • 4 st minirättika
  • 1 st bananschalottenlök
  • 10 st spritärtsskidor
  • 30 g ramslök
  • 2 dl extrajungfruolja
  • Chizokrasse
  • smörgåskrasse
  • olja till fritering
  • sherryvinäger
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Salta peppra rödingsfiléerna lägg ihop de 2 och 2, linda sedan in i plastfilm och kör i ugn på 65 grader c:a 15 min. ta ut fisken och låt vila i 3 min.
  2. Skala och skär schalottenlöken i små tärningar, fritera sedan den i 160 graders olja gyllenbrun.
  3. Skala och hyvla mötterna i 1/2cm halvmånar, blanchera de sedan i saltat vatten och kyl ned.
  4. Koka gulbetorna i saltat vatten till de är färdiga, skala de varma och skär de i klyftor .
  5. Plocka spritärtorna ur skidorna, blanchera de i saltat vatten endast 1 minut, plocka de sedan ur skalet.
  6. Skala och koka minirättikan i saltat vatten, skär den sedan i slantar Mixa ramslöken med 1 dl extrajungfruolja tills den är helt slät.
  7. Blanda sedan i ytterilgare 2 msk extrajungfruolja och 2msk sherryvinäger.
  8. Stek ihop alla grönsaker med rest extrajungfruolja, salt och peppar.
  9. Skär fiskfiléerna i 2 bitar, strö över schalottenlök och krasse över fiskfiléerna.
  10. Lägg upp grönsakerna på tallrikar, därefter fisken och avsluta med att ringla ramslöksdressing runt om.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept