Mejramsköttbullar

Mejramsköttbullar
Foto: TV4

Forma fina köttbullar med hjälp av en vattensköljd sked och blöta händer. Servera med rödkål som du antingen köper färdig eller gör själv. Låt några äppelklyftor koka med mot slutet.

24 mars 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • ca 600 g blandfärs
  • 1 ägg
  • salt och peppar
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 stor morot, finriven
  • 1 gul lök, finriven
  • 0,5 msk torkad mejram
  • smör att steka i

Tillbehör:

  • rödkål
  • äppelklyftor

Gör så här

  1. Blanda färsen väl och kyl den en halvtimme.
  2. Rulla små köttbullar och stek dem sakta i en panna på medelvärme. Skaka pannan då och då så de blir runda.
  3. Servera med rödkål kokt med äppelklyftor.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept