Mazarinkaka med curd och bär

Från Nyhetsmorgon

Riktigt god mazarinkaka som skärs i portionsbitar och toppas med vispad grädde, lemon curd och färska bär.

6 juni 2016
Visa mer

Du behöver

  • 500 g mandelmassa (50 % mandel, 50 % socker)
  • 250 g smör, rumstempererat
  • 350 g ägg (6-7)
  • 60 g vetemjöl (1 dl)

Tillbehör

  • 1 dl citroncurd
  • 2 dl vispgrädde
  • svenska bär

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa mandelmassa och smör till en klumpfri massa. Vispa ner ett ägg i taget i smeten. Sikta i vetemjölet och rör (vispa inte) till en helt slät massa.
  3. Fyll antingen små formar av silikon, ett par sockerkaksformar som klätts med bakplåtspapper eller en bredare ugnsfast form som även den klätts med bakplåtspapper. Försök att få smeten cirka 3 cm tjock för att få en bra kaka.
  4. Grädda i mitten av ugnen cirka 20 minuter eller tills en sticka som sätts i mitten av kakan kommer upp utan kladd. De ska få en gnutta färg på toppen men inte bli bruna.
  5. Ta ut kakan och låt svalna helt. Skär upp i portionsbitar.
  6. Vispa grädden fast men inte stenhård. Vänd ner lite av grädden i curden för att mjuka upp den. Vänd därefter ner curden i resterande mängd grädde. Spritsa eller bred ett lager grädde på kakorna. Toppa med bär.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept