Mazarinkaka

Mazarinkaka
Foto: TV4

Ett bekvämt sätt att njuta av mazarinsmaken utan att behöva pyssla med många små formar. Mandeln behöver inte skållas.

26 januari 2009
Visa mer
810

Du behöver

  • 1 ägg
  • 8 droppar bittermandelolja
  • 1,5 dl mjölk
  • 3 dl strösocker
  • 25 malda sötmandlar
  • 3 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 175 g smält smör
  • smör och ströbröd till formen

glasyren:

  • 1 dl florsocker
  • 1-2 tsk vatten
  • Garnering:
  • eventuellt chokladkaffebönor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Vispa ägget med bittermandelolja och mjölken. Tillsätt socker, den malda mandeln och mjölet blandat med bakpulver och vaniljsocker. Rör i det smälta avsvalnade smöret.
  2. Häll smeten i en smord och bröad rund form med löstagbar botten, cirka 24 centimeter i diameter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i cirka 1 timme.
  3. Blanda samman glasyren och bred den över den avsvalnade kakan. Dekorera eventuellt med chokladkaffebönor.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept