Mazarinkaka

Mazarinkaka
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Mazarinkaka

14 ingredienser

Ett bekvämt sätt att njuta av mazarinsmaken utan att behöva pyssla med många små formar. Mandeln behöver inte skållas.

Ingredienser

portioner8 - 10
  • 1 ägg
  • 8 droppar bittermandelolja
  • 1,5 dl mjölk
  • 3 dl strösocker
  • 25 malda sötmandlar
  • 3 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 175 g smör, smält
  • smör
  • ströbröd

glasyren:

  • 1 dl florsocker
  • 1-2 tsk vatten

Garnering:

  • ev chokladkaffebönor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Vispa ägget med bittermandelolja och mjölken. Tillsätt socker, den malda mandeln och mjölet blandat med bakpulver och vaniljsocker. Rör i det smälta avsvalnade smöret.
  2. Häll smeten i en smord och bröad rund form med löstagbar botten, cirka 24 centimeter i diameter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i cirka 1 timme.
  3. Blanda samman glasyren och bred den över den avsvalnade kakan. Dekorera eventuellt med chokladkaffebönor.