Bulgursallad med grönkål och ädelost

Bulgursallad med grönkål och ädelost
Foto: Ulrika Pousette

Salladen är ett bra vegetariskt alternativ på julbordet och den passar utmärkt till julskinka eller rökt kött. Salladen kan serveras varm, ljummen eller kall. /Maud Onnermark - Receptet finns med i kokboken Lättlagad julmat och julgodis

Receptet är beräknat för 8-10 epersoner.

Läs mer om

Lättlagad julmat och julgodis

.

15 december 2010

Du behöver

  • 3 dl bulgur
  • 5 dl vatten
  • 150 g katrinplommon, urkärnade
  • 1 dl vinglögg
  • 2 st äpplen
  • 1 st citron, pressad saft
  • 1 st röd lök
  • 1 msk olivolja
  • 150 g grönkål
  • 1 bit ädelost (ca 140 g)
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak

Gör så här

  1. Koka upp vattnet och häll i bulguren.
  2. Koka ca 10 minuter på svag värme.
  3. Halvera katrinplommon och koka dem 5–10 minuter i glöggen.
  4. Tärna äpplena och blanda dem med pressad citron.
  5. Klyfta rödlöken och fräs den i olja några minuter.
  6. Skär bort de grova nerverna på grönkålen.
  7. Skölj och torka den.
  8. Finhacka bladen, gärna i matberedare.
  9. Låt dem fräsa med löken några minuter.
  10. Blanda ner bulguren, äpplena med citronsaft och plommonen med glöggen och till sist ädelosten i små bitar.
  11. Smaka av med salt och peppar.
  12. Servera salladen varm, ljummen eller kall.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept