Kardemummaparfait med rabarberkompott

Kardemummaparfait med rabarberkompott
Foto: Ulrika Pousette

En gräddig kardemummaprafait som serveras med en syrlig rabarberkompott. Receptet är hämtat ur boken Lättlagade desserter.

Den syrliga rabarbern är perfekt till den lena och milda kardemummaparfaiten. /Maud Onnermark

Se fler recept ur boken

Lättlagade desserter


31 augusti 2011
Visa mer

Du behöver

Parfait

  • 3 st äggulor
  • 0,5 dl strösocker
  • 2 krm kardemumma, nystött
  • 2 dl vispgrädde

Rabarberkompott

  • 300 g rabarber
  • 0,5 dl vatten
  • 0,75 dl strösocker

Gör så här

  1. Parfait
    Vispa äggulor och socker riktigt pösigt.
  2. Tillsätt nystött kardemumma.
  3. Vispa grädden i en annan skål och vänd ner den i äggvispet.
  4. Häll upp i portionsformar eller en stor form.
  5. Ställ i frys minst 4 timmar.
  6. Rabarberkompott
    Skiva rabarbern i 2 cm långa bitar.
  7. Koka upp dem med vatten och socker, koka några minuter tills de börjar mjukna.
  8. Låt kompotten svalna och servera den tillsammans med kardemummaparfait.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept