Jordnötsbräck med bara 4 ingredienser

Jordnötsbräck
Foto: Ulrika Pousette
Maud Onnermark
Maud Onnermark

Jordnötsbräck med bara 4 ingredienser

Av: Maud Onnermark

Från: Lättlagad julmat och julgodis

4 ingredienser

Riktigt enkelt julgodis att göra själv, allt du behöver är en termometer som klarar upp till 150 grader! Recept från kokboken Lättlagad julmat och julgodis

Läs mer om

Lättlagad julmat och julgodis

.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 2,5 dl strösocker
  • 1,5 dl ljus sirap
  • 100 g jordnötter, salta

Gör så här

  1. Blanda smör, socker och sirap i en tjockbottnad vid kastrull.
  2. Koka upp och koka tills massan är 145 grader. Det tar 10–15 minuter om man kokar på hög värme.
  3. Dra kastrullen åt sidan och tillsätt nötterna.
  4. Koka ytterligare 3–5 minuter tills massan åter är 145 grader.
  5. Häll ut massan på plåt med bakplåtspapper. Vicka plåten så att massan flyter ut.
  6. Bryt knäcken i bitar när den kallnat.