Chokladtryffel med rostad kokos och havssalt

Chokladtryffel med rostad kokos och havssalt
Foto: Znapshot/Per Erik Berglund

Chokladtryffel med rostad kokos och havssalt

Av: Mattias Ljungberg

Från: Nyhetsmorgon

7 ingredienser

Lyft chokladsmaken med en gnutta salt! Receptet kommer från Kocklandslagets Kung i köket.

Receptet ger ca 15 tryfflar.

Tag ut kokosen efter halva tiden och rör om för ett jämnt gyllenbrunt resultat.

Ha uppsikt över ugnen hela tiden då du rostar kokosen då den får färg väldigt fort.

Ingredienser

  • 250 g mörk choklad
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 msk cognac
  • 2 dl kokos
  • 2 msk florsocker
  • 1,5 msk havssalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Koka grädden och häll den över den finhackade chokladen.
  3. Tillsätt vaniljsocker och cognac och låt tryffeln svalna i kylen till spritsbar konsistens.
  4. Blanda kokos och florsocker och lägg på en plåt och rosta i ugnen på grillfunktion i ca 2-4 minuter.
  5. Låt kokosen svalna och blanda därefter med saltet.
  6. Spritsa eller klicka tryffeln i små högar i kokosen.
  7. Rulla tryffeln i kokosen till små runda kulor.