Vaniljmarinerade apelsiner med färska blåbär

Du behöver

  • 5 filéade apelsiner
  • 100 g blåbär
  • 225 g socker
  • 150 g vatten
  • st 1st vaniljstång
  • ev. Grand Manier

Myntayoghurt

  • msk Ca 3 mynta
  • 20 g florsocker
  • 500 g lättyoghurt1 nypa muskotnöt

Gör så här

  1. Koka upp socker och vatten. Skrapa ur vaniljstången och lägg ner allt i sockerlagen. Låt det koka i 5 -10 min. Slå sockerlagen över 5 st filéade apelsiner och häll därefter i 50/cl Grand Manier . Täck sedan med plastfolie och låt stå i kylen över natten. Sila av lite av sockerlagen och blanda i ca 100 g blåbär straxt innan servering.
  2. Sila av vätskan i yoghurten så den får en krämig konsistens.(Kan göras i ett kaffe filter eller en kökshandduk). Hacka myntan och blanda i yoghurten tillsammans med flor sockret. Lägg en rejäl klick av myntayoghurten ovanpå apelsin och blåbärs blandningen. Avsluta med att raspa lite muskot nöt ovanpå.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept