Vanilj och jordgubbs petit four

Du behöver

Jordgubbskompott:

  • 125 g jordgubbspure
  • 40 g socker
  • 2 st gelatinblad
  • 0,5 citronsaft + zest

Vaniljpannacotta:

  • 500 g grädde
  • 24 g socker
  • 1 st vaniljstång
  • 2,5 st gelatinblad, blötlagda

Nogatinbotten:

  • 120 g socker
  • 100 g glykos
  • 100 g mandelmjöl

Gör så här

  1. Jordgubbskompott:
  2. Koka upp jordgubbs pure och socker. Pressa och riv i citronsaft
  3. Och skal. Tillsätt det blötlagda gelantinet.
  4. Vaniljpannacotta:
  5. Reducera grädden till 400 g med vaniljstången. Tillsätt socker och
  6. Koka i en minut. Blanda i det blötlagda gelatinet.
  7. Nogatinbotten:
  8. Smält socker och glykos till en gyllenbrun färg. Tillsätt mandelmjöl
  9. Och kavla ut mellan två silikonmattor.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept