Päron och Baileys petit four

Du behöver

Baileysbavaroise:

  • 50 g mjölk
  • 50 g grädde
  • 32 g äggula
  • 30 g socker
  • 20 g whisky
  • 60 g mjölkchoklad
  • 2,5 gelatinblad
  • 90 g vispad grädde

Päronhack:

  • 2 st päron
  • 0,33 vaniljstång
  • 50 g socker
  • 30 g päroncongac

Browniebotten:

  • 90 g mörk choklad
  • 115 g smör
  • 2 st ägg
  • 175 g socker
  • 90 g mjöl

Gör så här

  1. Baileysbavaroise:
  2. Värm mjölk, grädde och äggula till 86°. Tillsätt socker,
  3. Whisky och det blötlagda gelatinet. Tag ner temperaturen
  4. I ett vatten bad. Blanda där efter i den vispade grädden.
  5. Päronhack:
  6. Smält socker till en gyllenbrun färg. Hacka päronen i små tärningar,
  7. Blanda dem i sockret tillsammans med vaniljstången och päroncongacen.
  8. Browniebotten:
  9. Smält chokladen och blanda i resten av ingredienserna.
  10. Baka av i 200° ca 5 min.
  11. Receptet kommer tävlingen Årets konditor 2006.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept