Kalkonrostbiff i kronärtskockpesto med bakade tomater och basilikakuddar

4

Du behöver

  • Basilikakuddar
  • 1 dl creme fraiche
  • 0,5 gelatinblad
  • 15 färska basilikablad
  • salt och malen svartpeppar

Du behöver också:

  • små formar (isbitsform, knäckformar el dyl)
  • Bakade tomater
  • 8 körsbärstomater
  • 1 kvist färsk timjan
  • 1 kvist färsk dragon
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • Kalkonrostbiff
  • 250 g kalkonbröst
  • salt och malen svartpeppar
  • 2 vitlöksklyftor
  • Kronärtskockspesto
  • 100 g kokta kronärtskocksbottnar (burk)
  • 40 g pinjenötter
  • 40 g parmesanost
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • 0,5 knippa gräslök

Gör så här

  1. Så här gör du:
  2. 1.
  3. Basilikakuddar: Lägg gelatinbladet i kallt vatten. Koka upp crème fraichen och låt småkoka i 1 minut. Häll creme fraichen i mixern och låt svalna lite. Krama ur vattnet ur gelatinbladet och lägg ner i crème fraichen. Lägg i basilikan och mixa till en slät crème. Krydda med salt och peppar. Crèmen kommer att smaka lite mindre när den är kall. Häll upp i små formar. Ställ i frys i minst 30 minuter. Ta ut crèmen ur formarna och tina upp i kylen före servering.
  4. 2.
  5. Bakade tomater: Värm ugnen till 125°. Dela tomaterna och lägg dem i en smord ugnssäker form. Hacka vitlök, timjan och dragon och strö över. Salta och droppa över olivoljan. Baka i ugnen i ca 45 minuter.
  6. 3.
  7. Kalkonrostbiff: Värm ugnen till 125°. Skär kalkonköttet i 2 cm tjocka längder. Krydda med salt och peppar och rulla in längderna i plastfilm. Baka dem i ugnen i ca 20 minuter. Innertemperaturen ska vara 65°.
  8. 4.
  9. Kronärtskockspesto: Skär skockabottnarna i mindre bitar. Rosta pinjenötterna i torr, het panna. Låt svalna. Riv osten. Mixa alltsammans med olivoljan. Skär gräslöken smått och blanda ner. Salta.
  10. 5.
  11. När kalkonen och peston är färdig: Lägg ut ett ark plastfilm på en arbetsbänk. Bre ut ett lager pesto ovanpå. Lägg på kalkonbitarna och rulla ihop plasten så att kalkonen täcks av peston i en snygg rulle. Skär i åtta skivor med en tunn, vass kniv och låt plasten sitta kvar tills skivorna är skurna. Ta bort plasten före servering. Lägg upp vackert med basilikakuddarna och tomaterna.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept