Chevre- och chorizokroketter

4

Du behöver

  • 100 g rå chorizo
  • 150 g chèvre
  • 1 ägg
  • 100 g solroskärnor
  • rivet citronskal
  • 1 kvist färsk timjan
  • 1 kvist färsk dragon
  • salt och malen svartpeppar

Du behöver också:

  • solrosolja att fritera i

Gör så här

  1. Du kan förbereda dagen innan och bara fitera strax före servering. Du kan även fritera kroketterna dagen innan och sedan värma i ugnen. Servera som tilltugg.
  2. Så här gör du:
  3. 1.
  4. Hacka chorizon fint och lägg i en bunke. Smula ner chèvren. Hacka örterna, tvätta citronen och riv skalet. Krydda med salt och peppar och blanda samman.
  5. 2.
  6. Forma små bollar av blandningen. Vispa ägget lätt och finhacka solroskärnorna. Vänd bollarna i äggvispet och rulla dem sedan i solroskärnorna. Gör detta två gånger.
  7. 3.
  8. Hetta upp oljan i en kastrull till 150-160°. Pröva att lägga ner en boll, om den sakta tar färg har du en lagom temperatur. Fritera bollarna i omgångar tills de fått en fin yta. Låt rinna av på hushållspapper.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept