Ankleverterinn med picklade grönsaker

Från Nyhetsmorgon

Ankpaté med hasselnötter, bacon och katrinplommon. Servera med picklade grönsaker.

17 december 2013
Visa mer

Du behöver

Ankleverterinn

  • 600 g ankbröst med fettkappa
  • 75 g bacon
  • 90 g färsk ank- eller kycklinglever
  • 60 g hasselnötter
  • 90 g katrinplommon
  • 1,5 krm svartpeppar
  • 1,5 tsk salt
  • 2 tsk maizena
  • 0,75 dl vatten
  • 1 msk Cointreau

Till servering

  • picklade grönsaker

Gör så här

  1. Ankleverterinn
    Värm ugnen till 110 grader. Klä insidan av en terrinform med plastfolie. 
  2. Mal ankbröst och bacon. Bryn levern hastigt i olja på högsta temperatur och skär den sedan i cm-stora bitar. 
  3. Hacka hasselnötter och katrinplommon grovt. 
  4. Blanda samtliga ingredienser till en homogen smet och lägg ner den i terrinformen. Vik plastfolien över terrinen och ställ formen i en ugnsfast form med vatten i botten. 
  5. Ugnsbaka terrinen ca 1,5 timme tills kärntemperaturen är 70 grader. Kyl ner.
  6. Servera terrinen i små skivor med lite picklade grönsaker.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept