Hembakt fröknäcke med rökt lax

Du behöver

  • 200 g kallrökt lax
  • 40 g löjrom
  • 0,5 dl gräddfil
  • dill

Fröknäckebröd (räcker till fler)

  • 30 g jäst
  • 6 dl vatten
  • 1 tsk fänkålsfrö, krossat
  • 1 tsk kumminfrö, krossat
  • 1 tsk dillfrö, krossat
  • 1 tsk anisfrö, krossat
  • 300 g rågsikt
  • 300 g grahamsmjöl
  • 250 g vetemjöl
  • 2 tsk vatten
  • 50 g vetemjöl till utbakning
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Tärna laxen i små kuber. Arrangera små knäckebrödsmackor med rökt lax, löjrom och gräddfil. Toppa med små dillkvistar.
  2. Fröknäcke
    Smula jästen i en bunke och häll på fingervarmt vatten, rör runt tills jästen löst sig.
  3. Tillsätt kryddor och mjöl och arbeta degen ca 5 minuter i degblandare eller i 10 minuter för hand. Låt degen stå och jäsa i bunken under en duk ca 1 timme till dubbel storlek.
  4. Arbeta ur luften ur degen och kavla ut den supertunt, kavla sedan med kruskavel och skär den i önskad storlek.
  5. Värm ugnen till 250 grader. Lägg bröden på plåtar med bakplåtspapper under och jäs i ytterligare 30 minuter.
  6. Pensla bröden med vatten och strö på flingsaltet. Grädda i ca 10 minuter till fin färg.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept