Anjovischeesecake med gurka och riven pepparrot

Från Nyhetsmorgon

Anjovischeesecake(förbereds dagen före) dekorerad med fintärnad gurka och riven pepparrot.

17 december 2013
Visa mer

Du behöver

  • 250 g anjovisfiléer med spad
  • 2 dl creme fraiche
  • 300 g cream cheese
  • 4 gelatinblad
  • 200 g kavring
  • 125 g smör

Till servering

  • 1 dl gräddfil
  • 0,5 gurka
  • 4 msk riven pepparrot
  • dill
  • gräslök

Gör så här

  1. Smula ner kavringen i en mixer och smält smöret. Tillsätt det smälta smöret i kavringen och mixa. 
  2. Tryck ut ett jämt lager av kavringsmeten i botten av en springform (24 cm) och kyl ner.
  3. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Finstrimla anjovisen. 
  4. Häll anjovisspadet i en kastrull tillsammans med creme fraichen och koka upp. Dra av kastrullen från plattan, krama ur vattnet ur gelatinbladen och vispa ner i creme fraicheblandningen.
  5. Blanda därefter ner cream cheese och anjovisen. Häll ner cream cheeseröran i springformen, kyl ner och låt stå över natten.
  6. Ta loss cheese caken från formen. Skala, kärna ur och fintärna gurkan. Bred gräddfil ovanpå cheesecaken och strö över finhackad gräslök, små dillkvistar och den rivna pepparroten.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept