Rosmarinbakade fikon med valnötscrostini och coppa

Från Nyhetsmorgon

Enkelt och gott till förrätt: bakade fikon, valnötscrostinis och coppa (luftorkat fläskkött i tunna skivor).

16 augusti 2013
Visa mer

Du behöver

  • 20 skivor coppa
  • 60 g salladsskott
  • 25 g parmesanost
  • 1,5 msk olivolja
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • flingsalt
  • 3 fikon
  • 2 tsk flytande honung
  • 2 tsk rosmarin, finhackad
  • flingsalt
  • 1 bit valnötsbröd
  • olivolja
  • flingsalt

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175 grader. 
  2. Tvätta fikonen och skär dem i fyra klyftor. Lägg dem i en ugnsfast form och strö på rosmarin och flingsalt. Ringla över honungen och ugnsbaka i tio minuter.
  3. Värm ugnen till 250 grader. 
  4. Skiva fyra supertunna skivor av brödet och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper under. Strö över lite flingsalt och ringla på olivolja. Ugnsbaka ca fem minuter till fin färg.
  5. Lägg ut coppan på fyra tallrikar. Hyvla över parmesanosten.
  6. Blanda salladen med olja, vinäger och smaka av med lite flingsalt.
  7. Lägg salladen på coppan och toppa med fikonen och crostinin.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept