Fruktsallad med vit choklad- och mascarponekräm

Mattias-Larsson

Fruktsallad med vit choklad- och mascarponekräm

8 ingredienser

40 min

Fruktsallad med citronmarinerade jordgubbar, hallon eller blåbär samt persikor eller nektariner och passionsfrukt. Servera mascarponekräm med vit choklad till.

Gott att dricka till
7784 Saracco Moscato d'Asti

Ingredienser

portioner

Mascarponekräm

  • 100 g mascarpone
  • 0,75 dl vispgrädde
  • 50 g vit bakchoklad, hackad

Marinerad fruktsallad

  • 3 dl jordgubbar, hallon eller blåbär
  • 2-3 persikor (eller nektariner)
  • 1 msk rörsocker
  • 1 msk citron, saft
  • 2 passionsfrukter

Gör så här

  1. Börja med mascarponekrämen. Koka upp grädden på svag värme och ta sedan kastrullen från värmen. Rör ner hackad choklad tills den smält.
  2. Vispa upp mascarpone och blanda med chokladgrädden till en slät smet. Låt stå i kylskåp i minst 1 timma.
  3. Rör samman socker, citronsaft samt innehållet i passionsfrukterna i en mortel. Tillsätt 2-3 stora jordgubbar eller andra bär och mortla samman allt till en grov sockerlag.
  4. Dela jordgubbarna i mindre bitar, ex kvartar, skär frukten i mindre bitar och sväng runt allt med citronsockerlagen. Låt stå i ca 20 minuter.
  5. Fördela mascarponekrämen i skålar och toppa med fruktsalladen.