Fruktsallad med vit choklad- och mascarponekräm

40 min
4

Fruktsallad med citronmarinerade jordgubbar, hallon eller blåbär samt persikor eller nektariner och passionsfrukt. Servera mascarponekräm med vit choklad till.

Gott att dricka till
7784 Saracco Moscato d'Asti

9 augusti 2013
40 min
4

Du behöver

Mascarponekräm

  • 100 g mascarpone
  • 0,75 dl vispgrädde
  • 50 g vit choklad, hackad

Marinerad fruktsallad

  • 3 dl jordgubbar, hallon eller blåbär
  • 2-3 persikor eller nektariner
  • 1 msk råsocker
  • 1 msk citronsaft
  • 2 passionsfrukter

Gör så här

  1. Börja med mascarponekrämen. Koka upp grädden på svag värme och ta sedan kastrullen från värmen. Rör ner hackad choklad tills den smält.
  2. Vispa upp mascarpone och blanda med chokladgrädden till en slät smet. Låt stå i kylskåp i minst 1 timma.
  3. Rör samman socker, citronsaft samt innehållet i passionsfrukterna i en mortel. Tillsätt 2-3 stora jordgubbar eller andra bär och mortla samman allt till en grov sockerlag.
  4. Dela jordgubbarna i mindre bitar, ex kvartar, skär frukten i mindre bitar och sväng runt allt med citronsockerlagen. Låt stå i ca 20 minuter.
  5. Fördela mascarponekrämen i skålar och toppa med fruktsalladen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept