Vegantoast med tofu och tångkaviar

10 min
4
Vegantoast med tofu och tångkaviar
Foto: Tv4
Från Efter tio

"Toast skagen" med äggfri majonnäs, tofu och tångkaviar. Salt och gott till förrätt! Äggfri majonnäs smakar precis som sitt äggiga syskon och går att hitta från flera olika märken i välsorterade matbutiker. Ibland säljs lättmajonnäser utan ägg, ettlitet tips! Tångkaviar hittar du bredvid annan rom och smakar märkligt nog precis likadant.  Här har jag ersatt räkorna med fast tofu, som kommer att lura alla.


1 oktober 2014
Visa mer
10 min
4

Du behöver

  • 100 g fast tofu
  • 4 msk äggfri majonnäs
  • 3 msk yoghurt, t ex sojayoghurt
  • 1 msk finhackad dill
  • citronsaft
  • 0,5 dl röd tångkaviar
  • salt
  • vitpeppar
  • dillkvist
  • salt
  • 4 rostade brödskivor

Gör så här

  1. Smula ner tofu i en skål.
  2. Rör ner majonnäs, sojayoghurt, finhackad dill, citronsaft efter smak och 1 msk tångkaviar.
  3. Smaka av med salt och vitpeppar.

  4. Fördela röran på de rostade brödskivorna. Toppa med resterande tångkaviar samt dillkvistar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept