Styrbordstoast med äpple och sparris

15 min
4
styrbordstoast
Foto: tv4

En fruktig förrättstoast med äpple, sparris, granatäpple, blåmögelost och två sorters nötter.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Dryck
Dopff & Irion Riesling
Artikelnummer 2173
Ursprung Frankrike

Sparris och riesling har länge varit kompisar, med äpplen som förstärkning så ställs kraven ännu högre. Torr riesling av klass passar bäst!

30 april 2014
Visa mer
15 min
4

Du behöver

  • 8 färska gröna sparrisar
  • 1 äpple
  • 1 granatäpple, kärnorna
  • 50 g blåmögelost
  • 1 dl bladspenat
  • 1 msk balsamicokräm
  • 4 skivor ljust bröd
  • 50 g pinjenötter
  • 50 g valnötter
  • smör till stekning

Gör så här

  1. Bryt av nedersta delen av sparrisen. Koka sedan sparrisen i 1-2 min.
  2. Skala och hacka äpplet, gröp ur granatäpplet, smula sönder blåmögelosten och blanda detta med bladspenaten.
  3. Stek sparrisen tillsammans med nötterna i smör i ca 2-3 min, rör runt ofta för att undvika att bränna pinjenötterna.
  4. Stek brödskivorna 1-2 min på varje sida för att få en fin färg och frasig yta.
  5. Lägg på äppelsalladen på brödet, sparrisen bredvid och lägg nötterna överst. Ringla balsamicokrämen över.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept