Mandelbrioche med vaniljglass

Mandelbrioche med vaniljglass
Foto: TV4

Mandelbrioche med vaniljglass

Av: Mattias - Göteborg

Från: Halv åtta hos mig

14 ingredienser

Ca 1 h (sen tillkommer eventuell frystid beroende på maskin)

Mandelbrioche med hemlagad vaniljglass (i glassmaskin) och kardemummamjölk.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Dryck
7784 Saracco Moscato d'Asti
Ett pärlande vin lyfter efterrätten till nya höjder.

Ingredienser

portioner

vaniljglass

  • 2,5 dl mjölk
  • 1,5 dl grädde
  • 1 vaniljstång
  • 2 äggulor
  • 1 dl strösocker

Brioche

  • mandelmassa
  • brioche, färdigköpt
  • vispgrädde

Kardemummamjölk

  • 5 dl mjölk
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 msk kardemummafrön, mortlade

Till servering

  • florsocker
  • färsk citronmeliss
  • mandelspån

Gör så här

Glass

  1. Koka upp mjölk, grädde och urskrapad vaniljstång.
  2. Vispa äggulor med socker. Låt gräddkoket svalna något och häll det över äggblandningen. Kyl ner.
  3. Sila blandningen medan du häller ner den i glassmaskinen. Följ maskinens instruktioner.
  4. Stansa briochebröd. Riv över mandelmassa. Vispa grädde och spara till servering.
  5. Koka upp mjölk, socker med mortlade kardemummafrön.
  6. Lägg mandelbriochen i en skål eller i ett djupt fat. Häll ljummen kardemummamjölk över. Vispa grädden och lägg på en klick. Lägg på en äggformad glassklick och garnera med florsocker, citronmeliss och färsk mandel.