Kräftsoppa med quesadilla

Kräftsoppa med quesadilla
Foto: TV4

Kräftsoppa med quesadilla

Av: Matti Koskinen

Från: Halv åtta hos mig

14 ingredienser

Soppa är alltid rätt som aptitretare. Quesadilla är en roligare version än vanlig bröd till soppan. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 1 schalottenlök
  • 2 morötter
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 l vatten
  • 2 msk fiskbuljong (alt tärning)
  • 400 g kräftost (mjukost)
  • 1 förp kräftstjärt
  • 2 dl crème fraîche
  • dill, hackad
  • cayennepeppar
  • salt
  • ev cognac

Quesadilla med Västerbottenost

  • 2 tortillabröd
  • 2 dl Västerbottensost, riven

Gör så här

  1. Soppa: Grovriv morötterna och skala och hacka schottenlöken. Fräs morötter och schalottenlök i smör. Strö över mjöl. Späd med vatten. Tillsätt fiskbuljongen, låt puttra i cirka 10 min.
  2. Tillsätt ost, crème fraiche och dill. Låt sjuda i cirka 5 min. Mixa ingredienserna med stavmixer. Smaka av med cayennepeppar, salt och eventuellt några droppar konjak. Tillsätt lite nyhackad dill i soppan. Plocka undan 12 kräftstjärtar och grovhacka resten.
  3. Quesadilla: Lägg i 1 bröd i varm stekpanna. Fördela osten på brödet. Låt smälta ner. Lägg över det andra brödet. Stek på båda sidor. Tag upp och skär i 8 trekanter. Servera varma till soppan
  4. Vid serveringen läggs grovhackade kräftstjärtar i soppskålar. Häng 3 kräftstjärtar på kanten som dekoration. Slå över het soppa i skålen. Servera med quesadillabröd.