Rullad sjötunga med egenplockad svamp

Rullad sjötunga med egenplockad svamp
Foto: TV4

Rullad sjötunga med egenplockad svamp

Av: Matte Carlsson

Från: Klockan nio hos stjärnorna

11 ingredienser

1h

Serveras med mandelpotatis och vitvinssås. En naturlig, lyxig och god rätt som passar bra vid festligare tillfällen. /Matte Karlsson

Vintips
Chablis Bouchard Aine & Fils art nr. 81857

Matte bjöd även på

Västerbottenpaj

Minigino med kokos

Kolla in alla recept på

Klockan åtta hos stjärnorna

Receptet är från programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 1 kg mandelpotatis
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 50 g smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl vitt vin
  • 4 dl fiskbuljong
  • 3 dl grädde
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)
  • 400 g rödtungafilé
  • 200 g svart trumpetsvamp

Gör så här

Potatis

  1. Skala och koka potatisen i saltat vatten.

Vitvinssås

  1. Fräs två finhackade schalottenlökar i smör.
  2. Rör ner mjöl och späd ut med 2 dl vitt vin och 4 dl fiskbuljong (eller vatten samt en tärning).
  3. Tillsätt 3 dl grädde och låt koka i 15 minuter och rör om då och då.
  4. Smaka av med salt och peppar.

Fisk

  1. Rulla filéerna och sätt ihop dem med en tandpetare.
  2. Låt dem ligga i fiskbuljong och småputtra på svag värme i cirka 5-10 minuter.

Svamp

  1. Stek svampen i smör och lägg åt sidan.
  2. Servera fisken tillsammans med sås och mandelpotatis.
  3. Strö svart trumpetsvamp över rätten.