Västerbottenpaj med citrus- och avokadokräm

Västerbottenpaj
Foto: TV4

Västerbottenpaj med citrus- och avokadokräm

Av: Matte Carlsson

Från: Klockan nio hos stjärnorna

11 ingredienser

30 min

Serveras med avokado och citruskräm. En liten paj med syrlig och krämig touch, passar perfekt på buffébordet!

Mattes vintips
6622 Jules Muller Riesling

Kolla in alla recept på Klockan åtta hos stjärnorna

Receptet är från programmet _Klockan åtta hos stjärnorna_och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför integå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • smördeg

Ostfyllning

  • 2 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 4 dl Västerbottensost, riven
  • salt (efter smak)
  • svartpeppar (efter smak)

Citrus och avokadocrème

  • 2 dl crème fraîche
  • 0,5 citron, saften
  • 0,5 avokado
  • löjrom
  • gräslök

Gör så här

Smördeg

  1. Forma smördegen i muffinsformar eller mindre metallformar och låt dem stå i kylen under tiden du gör ostfyllningen.

Ostfyllning

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Vispa ihop ägg och mjölk. Tillsätt salt och peppar efter smak och rör sedan ner ca 3 dl riven ost. Häll i äggsmeten i formarna.
  3. Strö över den rivna osten och grädda i ugnen i cirka 15-18 minuter.

Citrus och avokadocrème

  1. Blanda crème fraiche med saften från en halv citron. Mixa avokadon och bland ihop med citrusröran. Krydda efter smak.
  2. Servera förrätten med löjrom och gräslök.