Grillad oxbringa, vinsyrad spetskål samt senapsstuvad potatis

35 min
4
Grillad oxbringa, vinsyrad spetskål samt senapsstuvad potatis
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Från Nyhetsmorgon

Bjud över några goda vänner på söndagsmiddag! Lite lyxigare husmanskost som är är både rustik och festlig.

8 januari 2008
Visa mer
35 min
4

Du behöver

  • 500 g kokt oxbringa
  • salt
  • peppar
  • 1 spetskålhuvud
  • 1 dl vitt vin
  • salt
  • peppar
  • 1 tsk kummin
  • 1 dl strimlad persilja
  • 300 g kokta skalade potatisar
  • 1 st hackad gul lök
  • 4 msk vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • 2 msk grovkornig senap
  • 20 g smör
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av kokvattnet och låt svalna något.
  2. Strimla spetskålen och fräs i en gryta med lite olja utan att den få färg.
  3. Tillsätt vin, kummin, salt och peppar och låt koka ihop. Avsluta med att vända i strimlad persiljan.
  4. Finhacka löken och fräs den med smör utan att den tar färg. Tillsätt mjölet under omrörning sedan mjölken och grädden.
  5. Låt koka upp under vispning. Koka i ca 2-3 minuter. Tillsätt senap, salt och peppar.
  6. Tärna potatisen och vänd ner dem i såsen.
  7. Skiva oxbringan i centimetertjocka skivor. Grilla hastigt cirka 1 minut på varje sida i en het grillpanna. Salta och peppra.
  8. Servera bringan tillsammans med spelskålen och den stuvade potatisen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept