Wallenbergare på fisk med puré och gröna ärtor, brynt smör och kokt potatis

4

Du behöver

  • 200 g vit fisk (torsk el sej)
  • 200 g lax
  • 2 ägg
  • 1 äggula
  • 3 dl grädde
  • salt & peppar
  • 1 pkt frysta gröna ärtor
  • 3 dl mjölk
  • 50 g smör
  • salt & peppar
  • 5 morötter
  • 8 potatisar
  • 1 knippa vårlök
  • 20 g smör
  • salt & peppar

Gör så här

  1. Dela fisken i mindre bitar. Blanda fisk och äggulor i en hushållsassistent. Mixa allt och mata grädden i omgångar. Salta och peppra. Forma biffar och stek dem på medelhög värme i smör och olja, 2-3 minuter på varje sida beroende på biffarnas tjocklek.
  2. Värm de tinade ärtorna i mjölk och smör och mixa med en stavmiser. Salta och peppra.
  3. Skala, tärna och koka morötterna och potatisen al dente i lättsaltat vatten. Häll av vattnet. Vänd i smör och vårlök. Salta och peppra.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept