Tagliatelle med tomat och vinångade musslor

4

Du behöver

  • 500 g tagliatelle
  • 1 påse blåmusslor
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 dl vitt vin
  • 1 fänkål
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 gula lökar
  • 1 ask coctailtomater
  • 1 dl hackad persilja
  • salt & peppar
  • olja

Gör så här

  1. Koka pasta efter anvisningarna på paketet.
  2. Skölj och sortera bort öppnade eller skadade musslor. Skala och hacka löken och vitlöken. Strimla fänkålen och halvera coctailtomaterna. Hetta upp en kastrull med olja och tillsätt musslorna, vinet löken och fänkålen. Låt koka under lock i ca 1 minut. Tillsätt sedan de krossade tomaterna. Salta och peppra. Låt koka tills musslorna helt har öppnat sig. Avsluta med den finhackade persiljan.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept