Stekt forell med dill- och pepparrotspicklade rotsaker samt friterade lökringar

4

Du behöver

  • 500 g forell, filéer
  • salt & peppar
  • smör till stekning
  • 10 minimorötter
  • 1 blomkålshuvud
  • 120 g smålök
  • 1 knippa rädisor
  • 1 msk smör
  • 4 msk sherry-vinäger
  • 1 knippa dill
  • salt & peppar
  • 2 gula lökar
  • 1 dl vetemjöl
  • 4 dl matolja
  • salt & peppar

Gör så här

  1. Stek fisken på medelhög värme, ca 2 minuter på varje sida. Salta och peppra. Skala morötter och lök. Skär morötterna i stavar, klyfta rädisorna och plocka blomkålen i små buketter. Koka allt i lättsaltat vatten i ca 2 minuter. Fräs det sedan i lite smör i en gryta och häll i vinägern. Salta och peppra och avsluta med dillen.
  2. Skala löken och skiva i tunna skivor. Vänd runt skivorna i vetemjöl. Friterna dem gyllenbruna i oljan och låt dem rinna av på hushållspapper. Salta och peppra.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept