Pumpasoppa med pytt samt persilje- och vattenkrassesallad

4

Du behöver

  • 1,28 kg pumpa
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 0,5 dl grädde
  • 50 g smör
  • 6 champinjoner
  • 0,5 pkt bacon
  • salt & peppar
  • 1 knippa vattenkrasse
  • 1 knippa bladpersilja

Gör så här

  1. Skala, gröp ur och tärna pumpan. Skala och hacka vitlöken. Koka 2/3 av pumpan i mjukt saltat vatten tillsammans med den hackade löken. Häll av vattnet och spara det. Mixa sedan pumpaköttet, smöret och grädden till en slät kräm. Tillsätt pumpavattnet för att späda till önskad konsistens. Salta och peppra.
  2. Tärna bacon och skiva champinjoner. Stek det tillsammans med det sparade pumpaköttet på medelhög värme. Salta och peppra.
  3. Toppa med sallad på vattenkrasse och bldpersilja.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept