Lax- och krabbtartar med pesto och syltad rödlök

4

Du behöver

  • 200 g gravad lax
  • 200 g rökt lax
  • 100 g krabbkött
  • zest från 1 citron
  • 1 msj Dijonsenap
  • salt & peppar

Peston

  • 60 g sötmandel
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 knippa dill
  • 1 knippa persilja
  • 0,5 dl olivolja
  • salt % peppar
  • 2 rödlökar
  • 6 msk vatten
  • 2 msk ättika
  • 4 msk socker

Gör så här

  1. Tärna den gravade och rökta laxen, skiva vårlöken. Blanda sedan ihop allting, salta och peppra.
  2. Mixa sötmandel, ditt, persilja, vitlök och olivolja i matberedare. Salta och peppra.
  3. Skala och skiva vitlöken tunt. Koka upp vatten, ättika samt socker under omrörning. Blanda i löken och låt dra.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept