Krabb- och bönsallad med sötpotatisaioli och chilikrutonger

4

Du behöver

  • 300 g kokt plockad krabba
  • 4 ägg
  • 200 g bönor
  • 1 ask coctailtomater
  • 6 champinjoner
  • 2 rödlökar 1 ask plocksallad
  • 4 sötpotatisar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 äggulor
  • 3 dl matolja
  • salt & peppar
  • dagsgammal bröd
  • chilipulver
  • paprikapulver
  • olja
  • salt & peppar

Gör så här

  1. Koka, skala och klyfta äggen. Koka bönorna i lättsaltat vatten och kyl sedan ner dem i ett isbad. Skälj och skär ner övriga grönsaker.
  2. Skala och tärna sötpotatisen i centimetertjocka bitar. Baka mjuka i ugn i 170 grader eller stek mjuka på medelhög temperatur i stekpanna. Låt svalna något. Mixa dem sedan med äggulorna och vitlöken i matberedare. Mata i oljan i omgångar. Salta och peppra.
  3. Skär brödet i önskad storlek. Blanda med oljan och kryddorna. Stek gyllenbrunt i panna.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept