Kalvfilé med dillgräddsås

4

Du behöver

  • Ca 500 g kalvfilé (8 bitar á 60 g)
  • 2 msk kalvfond + lite vatten
  • 1 tsk svartvinbärsgelé
  • 1 tsk balsamvinäger
  • ca 3dl vispgrädde
  • 1 dl dill, finhackad
  • smör
  • salt
  • peppar
  • sockerärter
  • grön sparris
  • färsk potatis, tex. sparrispotatis, blå kongo

Gör så här

  1. Koka sparris, sockerärter och potatis.
  2. Salta, peppra kalvfilémedaljongerna och stek dem i smör till önskad stekningsgrad. Lyft ur dem och håll dem varma. Fräs ur pannan med kalvfond + vatten. Tillsätt gelé, balsamvinäger och grädde. Låt koka till simmig konsistens. Smaka av och tillsätt dillen och eventuellt saften från filéerna.
  3. Lägg upp filéerna, slå såsen över och lägg grönsakerna vid sidan.
  4. Servera med den nykokta potatisen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept