Hallontårta med älggrässmak

6

Du behöver

  • 1 st tårtbotten, 3-delad
  • 1 liter hallon, ca 500g
  • 2 dl vaniljkräm
  • 1 dl crème fraiche
  • 3 dl vispgrädde
  • älggrässaft, koncentrerad (alt. Fläderblomssaft)
  • strösocker

Gör så här

  1. Pensla eller stänk över bottnarna med älggrässaft ca 1 dl, hälften koncentrerad, hälften vatten. Blanda vaniljkrämen med crème fraiche och smaka av med koncentrerad älggrässaft, ca ¾ dl.
  2. Mosa hälften av hallonen med två matskedar socker. Lägg hälften av hallonen på första bottnen och bred över vaniljkräm. Likadant på botten nr 2. Lägg på den tredje bottnen och låt gärna tårtan vila kallt någon timme.
  3. Vispa grädden och bred den över tårtan, även kanterna. Lägg på rikligt med hallon.
  4. Tryck fast små havre eller nötflarn på kanten av tårtan.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept