Pocherad torskrygg med brynt smör

Pocherad torskrygg med brynt smör
Foto: TV4

Pocherad torskrygg med brynt smör

Av: Mats och Kjell

Från: Halv åtta hos mig

14 ingredienser

Servera fisken med fänkålscrudité färska rödbetor, kapris och knaperstekt bacon.

Dryck
83193 Laforet Pinot Noir, Bourgogne 2007

Kjell och Mats lagade även

Rom 43 med tilltugg

Asiatisk löjromstoast

Jordgubbar i grönpepparsås

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Fisk

  • 4 torskrygg, filé
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 2 dl vitt vin
  • 0,5 l vatten
  • salt (efter smak)

Rödbetor med bacon

  • 8 rödbetor
  • 300 g bacon
  • kapris (efter smak)

Fänkålscrudité

  • 1 fänkål, färsk
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 dl olivolja
  • persilja, hackad

Till servering

  • potatis, kokt
  • smör, brynt

Gör så här

Fisk

  1. Rimma torsken (iskallt vatten, använd is, häll i salt - låt torsken ligga i 30 min).
  2. Lös upp buljong i lite vatten.
  3. Lägg torsken i buljongen, tillsätt vin och in i ugnen 130-160 grader tills torsken har en temperatur på 48 grader.

Rödbetor med bacon

  1. Koka rödbetorna mjuka, skala och klyfta.
  2. Blanda sedan ner knaperstekt bacon och kapris(efter behag).

Fänkålscrudité

  1. Fint strimlad färsk fänkål lägges i en timma i 1-2-3 lag.
  2. Häll av lagen och blanda ner en vitlöksklyfta(krossad) med en halv dl olivolja. Toppa med hackad persilja.
  3. Servera torsken med kokt potatis, brynt smör, rödbetor med bacon och crudité.