Pocherad torskrygg med brynt smör

Pocherad torskrygg med brynt smör
Foto: TV4
4

Du behöver

Fisk

  • 4 st torskrygg, filé
  • 1 st fiskbuljongstärning
  • 2 dl vitt vin
  • 0,5 l vatten
  • salt efter smak

Rödbetor med bacon

  • 8 st rödbetor
  • 300 g bacon
  • kapris, efter smak

Fänkålscrudité

  • 1 st fänkål, färsk
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0,5 dl olivolja
  • persilja, hackad

Till servering

  • kokt potatis
  • brynt smör

Gör så här

  1. Fisk
    Rimma torsken (iskallt vatten, använd is, häll i salt - låt torsken ligga i 30 min).
  2. Lös upp buljong i lite vatten.
  3. Lägg torsken i buljongen, tillsätt vin och in i ugnen 130-160 grader tills torsken har en temperatur på 48 grader.
  4. Rödbetor med bacon
    Koka rödbetorna mjuka, skala och klyfta.
  5. Blanda sedan ner knaperstekt bacon och kapris(efter behag).
  6. Fänkålscrudité
    Fint strimlad färsk fänkål lägges i en timma i 1-2-3 lag.
  7. Häll av lagen och blanda ner en vitlöksklyfta(krossad) med en halv dl olivolja. Toppa med hackad persilja.
  8. Servera torsken med kokt potatis, brynt smör, rödbetor med bacon och crudité.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept