Jordgubbar i grönpepparsås

Jordgubbar i grönpepparsås
Foto: TV4

Jordgubbar i grönpepparsås

Av: Mats och Kjell

Från: Halv åtta hos mig

11 ingredienser

Färska jordgubbar i grönpepparsås, serveras med vaniljparfait.

**Dryck
Chateau Fontebride,Sauternes, 2004

Kjell och Mats lagade även**
Asiatisk löjromstoast
Pocherad torskrygg med brynt smör

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 0,5 l färska jordgubbar, klyftade

Parfait

  • 4 äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vatten
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 vaniljstång

Grönpepparsås

  • 100 g smör
  • 2 apelsiner, skal och saft
  • 1,5 dl strösocker
  • 0,5 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk grönpeppar (torkad)

Gör så här

Parfait

  1. Blanda äggulor,socker,vaniljstång (som är snittad) och vatten i en kastrull ( ej aluminium).
  2. Sjud blandningen under kraftig vispning till en tjock kräm.
  3. Låt kallna och vispa då och då. Fiska upp vaniljstången och skrapa ner fröna inuti (släng resten av stången).
  4. Vispa grädden tjock och vänd ner den.
  5. Frys i ca 5 timmar.

Grönpepparsås

  1. Bryn smör och socker och apelsinskalen i en teflonpanna.
  2. Häll på apelsinsaften.
  3. Låt koka ett par minuter.
  4. Vänd ner de färska jordgubbarna och servera.