Florida Surprise

Florida Surprise
Foto: TV4

Hemgjord vaniljparfait med friterade tortillabröd, varma hallon, kanel och honung.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Dryck: Asti Cinzano, artnr. 7711.

16 mars 2010
Visa mer
4

Du behöver

  • 3 st äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 200 g Philadelphiaost
  • 1 st vaniljstång
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 st vetetortillabröd
  • 5 dl olja (fritering)
  • 4 dl hallon (frysta eller färska)
  • 2 msk socker
  • 1 msk kanel
  • honung

Gör så här

  1. Vispa äggulorna och sockret vitt och poröst.
  2. Vänd i philadelphiaosten och rör till en krämig massa.
  3. Smaksätt med vaniljstång och vaniljsocker.
  4. Vispa grädden och vänd ner den i ostsmeten.
  5. Klä en form med smörpapper, eller ta en engångsform som du kan klippa upp.
  6. Häll i smeten i formen, täck med smörpapper och frys minst två timmar, men gärna över natten.
  7. Värm oljan och skär varje torillabröd i 8 tårtbitar.
  8. Fritera dessa i den varma oljan till de är gyllenbruna. Akta så de inte bränns.
  9. Lägg på hushållspapper för att rinna av.
  10. Värm hallonen, gärna i micro, så det blir som en varm sås.
  11. Servera parfait, 4 st bitar tortillabröd samt en klick hallon.
  12. Pudra med lite blandad socker och kanel.
  13. Ringla lite honung över. Njut.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept