Mats Öhrns kryddströmming

Mats Öhrns kryddströmming
Foto: TV4

Tänk på att den här rätten ska stå i minst två dygn innan den serveras.

26 januari 2009
Visa mer
8

Du behöver

  • 1 kg strömmingsfiléer

Ättikslagen:

  • 1,5 dl ättika, 12%
  • 1 l vatten
  • 2 msk salt

Kryddorna:

  • 4 msk salt
  • 6 msk strösocker
  • 6 lagerblad, smulade
  • 2 tsk malen kryddpeppar
  • 2 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1,5 tsk malda nejlikor
  • 4 tsk torkad oregano
  • 5 tsk sandelträ (finns på apotek)

Gör så här

  1. Dra bort skinnet från strömmingsfiléerna. Blanda ättika, vatten och salt. Låt filéerna ligga i ättikslagen över natten.
  2. Ta upp filéerna ur lagen. Låt dem rinna av noga innan de varvas i en kruka med alla kryddorna.
  3. Täck strömmingen med en tallrik, så liten att den går ner i krukan. Lägg på en lätt tyngd och låt krukan stå kallt i minst två dygn innan strömmingen serveras.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept