Matmuffins

ca 30 m
12 - 14 st
Från Nyhetsmorgon

Mia Ånemyrs grundrecept till matmuffins.

Till fyllning kan du tex använda överbliven taco köttfärs, laxfilé eller kycklingfilé. Spara matmuffins som blir över till luncher/mellanmål. Gott enkelt ekonomiskt och hälsosamt. Smart att ha klart i frysen när du ska vara på väg.

23 juli 2015
Visa mer
ca 30 m
12 - 14 st

Du behöver

  • 12 st ägg
  • 1-1,5 dl mjölk, här väljer du soyamjölk, mandelmjölk eller vanlig mjölk
  • 240 g keso
  • 1-1,5 dl kesella
  • 3-4 dl cocktailtomater delade i bitar
  • 0,5 dl färska örter hackade
  • ca 4 dl fyllning

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200- 225 grader.
  2. Blanda ägg, keso, kesella, mjölk och rör ihop i bunke.
  3. Lägg den fyllning du valt ut och fördela i muffinsformar. Häll över ägg- och mjölksmeten.
  4. Grädda ca 15-20 min mitt i ugnen. Sen bara att äta eller frysa in.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept