Fyllda färsbiffar med citronbräserad potatis

4

Du behöver

  • 800 g blandfärs
  • 250 g gul lök, strimlad
  • 2 st äggulor
  • 0,5 dl mjölk
  • 300 g purjolök
  • 120 g fetaost
  • smör
  • salt och nymalen vitpeppar

Tillbehör:

  • 600 g potatis
  • 1 st citron, pressad
  • smör
  • salt och nymalen vitpeppar
  • 20 g färsk röd chili, finhackad
  • 4 dl matlagningsyoghurt
  • lite basilika till garnering

Gör så här

  1. Fräs löken i lite smör. Blanda ner den i färsen tillsammans med äggulor och mjölk. Salta och peppra. Skölj och dela purjolöken på längden. Spar några långa band till garnering, hacka resten och fräs i lite smör. Skär fetaosten i fina tärningar och blanda med purjolökshacket.
  2. Platta ut hälften av färsen till två kakor på gladpack. Fördela fetaostblandningen ovanpå och täck med resten av färsen. Nyp ihop ordentligt i kanterna så att fyllningen stannar på plats. Stek de båda färsbiffarna i en klick smör, salta och peppra och efterstek dem långsamt i ugnen på 175° i 10 minuter.
  3. Koka de långa purjolöksbanden mjuka i lättsaltat vatten.
  4. Tillbehör: Skala potatisen och skiva den ganska tunt. Bryn den i smör och pressa citronsaften över. Salta och peppra.
  5. Blanda ner chilihacket i yoghurten och smaka av med salt.
  6. Vid serveringen, fördela potatisen på portionstallrikar. Dela färsbiffarna mitt itu och lägg en halv på varje tallrik. Ringla över chiliyoghurt och toppa med basilika.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept