Matjestårta - smörgåstårta

Matjestårta - smörgåstårta
Foto: TV4

En variant på den gamla vanliga matjessillen. Lätt att förbereda i god tid och extremt lättlagad om man har en matberedare. Trevligt att servera som förrätt tillsammans med öl och nubbe eller som en del av en buffé.

26 augusti 2009
Visa mer
10

Du behöver

  • 5 skivor kavring
  • 30 g smör
  • 1 burk matjessill
  • 1 knippa persilja
  • 1 knippa gräslök
  • 2 burkar kesella
  • 1 röd lök
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Mixa kavring och smör eller smula kavringen och blanda med mjukt smör. Bred ut på bottnen av en form med löstagbar kant.
  2. Hacka matjessillen. Skala och finhacka löken. Hacka persiljan och skär gräslöken smått. Blanda sill, lök, persilja, gräslök och kesella. Smaksätt med salt och peppar.
  3. Bred ut blandningen på kavringsbottnen och ställ i frysen 1 timme. Ta ut och ställ därefter i kylen fram till servering.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept