Matjessilltårta

Matjessilltårta
Foto: TV4

Du behöver

Botten

  • 300 g kavring
  • 100 g smör, smält

Fyllning

  • 3 gelatinblad, blötlagda
  • 3 dl crème fraiche
  • 2 dl kvarg
  • 2 ägg, hårdkokta och skalade
  • 175 g matjessill, i mindre bitar
  • 100 g kokt potatis
  • 0,5 dl gräslök, finskuren
  • 0,5 dl dill, finskuren
  • salt

Garnering

  • 1 rödlök, i ringar
  • 1 knippe dill
  • 100 g löjrom eller sikrom

Gör så här

  1. Smält smöret och mixa tillsammans med kavring till ett brödsmul. Pressa ut till en tårtbotten i en springform med bakplåtspapper i.
  2. Riv kokt ägg och kokt potatis.
  3. Smält de blötlagda gelatinbladen i några matskedar av crème fraichen. Blanda detta med crème fraîche och kvarg. Tillsätt de rivna ingredienserna. Tillsätt skuren sill, finhackad dill.
  4. Slå röran i formen över brödbotten och låt vila i kylen cirka 3 timmar eller tills den har satt sig.
  5. Ta ut och toppa med rom, mer dill och skuren rödlök. Låt stå i rumstemperatur cirka 15-20 min innan servering.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept